Ülkemizde yakın bir zamanda herkes istediği işi yapamayacak, artık hemen her alanda yetki belgeleri ve izin belgeleri gerekmekte. Özellikle iş güvenliği kanunuyla birlikte bu uygulamalar yaygınlaştı ve diğer riskli işlerde olduğu gibi artık şoför olmasa da işi gereği araç kullanması gereken personellerinde Güvenli Sürüş Teknikleri vb. eğitimler alınması zorunlu hale geldi.
Eskiden iş bulamayan ancak ehliyeti olan kişiler son seçenek olarak şoförlük yapmaya başlarlardı ve işini ciddiyetle yapan kişiye rastlamak oldukça zordu, firmalar da şoförleriyle ciddi sorunlar yaşardı. Artık bu düzen değişti ve hal böyle olunca profesyonel olarak araç kullanacak kişilerin eğitim alması kaçınılmaz oldu. Kurumsal firmalarda eğitimli personel alımları yaparak kendilerini riske atmıyor ve eğitim masraflarından kaçınıyorlar. Bu yüzden iş başvurusu yapacak kişilerin bu eğitimlerini alarak CV’lerini doldurmaları ve sürüş becerilerini geliştirmeleri gerekiyor.
Makam şoförü olmak isteyen kişilerinde makam şoförlüğü eğitimlerini içerisinde barındıran Profesyonel Sürüş Teknikleri eğitimlerimize katılması gerekiyor. Katılımcılar bu eğitimde Güvenli Sürüş Teknikleri, İleri Sürüş Teknikleri, Vip Sürüş Teknikleri ve Anti-terör sürüş teknikleri eğitimlerini alarak üst düzey makamlarda bulunan kişileri taşıyacak seviyeye gelebilirler.
Makam Şoförlüğü eğitimine kimler katılabilir ?
Makam şoförlüğü eğitimine başvuracak kişilerin gündelik ihtiyaçlarını sorunsuz şekilde karşılayacak düzeyde araç kullanım tecrübesinde olması ve sürüşünü daha üst düzeylere taşıyacak bir seviyede olması gerekmekte. Yani alacakları bir kaç günlük eğitimden fayda sağlamaları için temellerinin iyi olması gerekiyor. Ayrıca makam şoförü olmak isteyenlere belirtmekte fayda var; bu iş için iyi araç kullanmak yetmiyor; güvenli, konforlu ve yumuşak sürüşler yapmak oldukça önemli. Örneğin sıradan bir taksi şoförü makam şoförü olduğunda eğitimlerde gördüğü teknikleri mesleğinde uygulamazsa başarılı olması oldukça zor.