Direksiyon dersi ya da bize göre Temel Sürüş Teknikleri & Sürüş Geliştirme eğitimleri ehliyet sınavına gireceklere ya da ehliyetini almış ancak yinede kendini trafiğe hazır hissetmeyen, veya yıllar önce araç kullanmayı bırakmış fakat yeniden aktif şekilde araç kullanmak isteyen kişilere verdiğimiz bir eğitimdir. Temel Sürüş Tekniklerinin süresi 16 saat, Sürüş Geliştirmenin ise 8 saattir.
Direksiyon dersinde eğitime temelden başlanmalı çünkü hatalar sürekli olarak yinelendiğinde ve yanlış başlandığında bir süre sonra kemikleşiyor ve onları yeniden inşa etmek imkansız hale geliyor. Bu sebeple derslerimizde far açma, kapatma, sinyal verme, silecek kontrolü, vitesler, araç içerisinde ihtiyacımız olan her türlü donanımlar ardından da koltuk ayarı, ayna ayarı, direksiyon tutuş pozisyonu gibi konulardan başlanarak sürüş teknikleri uygulamalarına geçilir.
Kendi aracımla direksiyon dersi almak istiyorum
Direksiyon dersinde bir diğer hususta sürücülerin kendi araçlarında eğitim almasıdır. Katılımcılar bu sayede hem eğitim alırlar hemde araçlarını test etme ve tanıma imkanına sahip olurlar. Bunun yanı sıra kendi araçlarında sürücü kursu araçlarında olduğu gibi ek pedallar olmadığından hocanın hataları sürücü fark etmeden tolere etmesi imkansızdır ve katılımcı gerçek anlamda aracın tepkilerini ve kendi becerisini sınamış olur.
Hangi bölgelerde dersler var ?
Temel sürüş teknikleri eğitimlerimiz İstanbul ve Bodrum merkez olmak üzere çeşitli il ve ilçelerde verilmektedir. İstanbul’da özellikle en çok direksiyon dersi talebi gelen semt ve ilçeleri sıralayacak olursak sırasıyla; Kadıköy, Kartal, Pendik, Tuzla, Bostancı, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Bahçelievler ve Bakırköy diyebiliriz. Bazı katılımcılar tavsiye üzerine Ankara, Eskişehir, İzmir gibi illerden de gelerek bu eğitimlere katıldıkları oluyor.
Katılımcılar Direksiyon Dersinde ne öğrenir ?
Ana hatlarıyla bakıldığında aşağıdaki konulara değinilir;
- Aracın özellikleri ve fonksiyonel işlevler
- Oturma ve direksiyon tutuş pozisyonu
- Ayna kullanımı ve ayna ayarı
- Direksiyon çevirme ve vites geçişleri
- Kalkış, fren ve durma egzersizleri
- Vites değişikliği ve hız kontrolleri
- Engelden kaçma ve ani fren uygulamaları
- Slalom ve manevra teknikleri
- Geri manevra, dik park ve iki araç arasına park etme eğitimi
- Trafik işaretleri
- Trafikte seyir ve dikkat edilmesi gerekenler
- Viraj öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler
- Sakin, orta yoğunlukta ve çok yoğun trafikte sürüş
- Güvenli sürüş tekniklerine giriş vb.
Direksiyon hocası hangi belgelere sahip ?
Eğitim alacağınız direksiyon hocası MEB Direksiyon Usta Öğretici, TOSFED A Lisans İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri lisansı başta olmak üzere çeşitli yetki belgeleri ve lisanslarına sahiptir.
detaylar için; 0 (216) 606 24 72