Sosyal Medya Hesaplarımız

Google Maps gerçek zamanlı oluyor

Günlük yaşantımızı kolaylaştıran uygulamalardan olan Google Maps bir yenilikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Google Maps‘in son güncellemesiyle birlikte gerçek zamanlı olarak toplu taşıma araçları ve yemek mekanları tavsiyesinde bulunabiliyor.

Güncellemeyle birlikte uygulamanın ana ekranında üç farklı seçenek bulunuyor. Bu seçenekler mekanlar, sürüş ve toplu taşıma şeklinde. Mekanlar sekmesiyle bulunduğunuz bölge ve gitmek istediğiniz konuma göre çeşitli restaurantlar yer alıyor. Sadece restaurantlar değil, ATM, benzin istasyonları, eczaneler ve marketlerde ilgili kategoride yer almış durumda.

Sürüş sekmesiyle birlikte gitmek istediğiniz hedefe o anki trafik şartlarında ne kadar sürede varabileceğiniz, toplu taşıma sekmesiylede hangi otobüsün ne zaman geleceği ve ne kadar süre sonra bir diğerinin geleceğininde bilgisini veriyor.

Açıkçası Yandex gibi bir rakibi olan Google’ın bu alanda daha fazla çalışacağını, çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zira Yandex Haritalar hala en başarılı uygulama bence.