Sosyal Medya Hesaplarımız

Mercedes-Benz Türk 50.yılını kutladı

1967 yılında ‘Otomarsan‘ adıyla kurulan Mercedes-Benz Türk resmi kuruluş gününde yarım asırlık başarısını İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük ve Hoşdere Otobüs Fabrikası ile Aksaray kamyon fabrikası çalışanlarıyla birlikte kutladı.

 

Doğum günü etkinliğinde konuşma yapan Mercedes-Benz Türk direktörler kurulu başkanı Süer Sülün;

“Geçen yarım asırlık süre boyunca Mercedes-Benz Türk ailesi olarak birlikte büyüdük, birlikte ürettik ve hep beraber bir çok ilke, yeniliğe, başarıya ve rekora imza atarak şirketimizi Daimler AG’nin küresel ağı içerisinde çok önemli bir yere getirdik. Aynı zamanda Türkiye’de sektörümüzde öncü ve lider olduk. Ülke ekonomisine ve geleceğine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonraki nice 50 yıllarda bu büyük ailenin yine aynı şevk ve kararlılıkla bu değerli mirası gururla ileriye taşıyacağını biliyorum. Büyük bir aile olmanın mutluluğunu paylaştığım siz Mercedes-Benz Türk çalışanlarına tek tek teşekkür ediyorum ve imza attığımız tüm büyük başarılar için sizleri kutluyorum.” dedi.

 

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası üretim direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann ise;

“Geçtiğimiz yıl fabrikamızın 30. yılını kutladık. Kuruluş yıldönümünde açıkladığımız 113 milyon Avro’luk yeni yatırımın ilk sonuçlarını şirketimizin 50. yılında alacak olmamız bize mutluluk ve gurur veriyor. Bugüne kadar sayısız rekorlara ve başarılara imza atan siz değerli çalışanlarımızı kutluyorum. 50 yıldır sürdürdüğümüz başarı öykümüzü gururla ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.” açıklamsında bulundu.