Sosyal Medya Hesaplarımız

İstanbul’da Taksiler D Segment Olacak

TŞOF Yönetim Kurulu Yılmaz, “UKOME”nin aldığı yeni karara göre, herhangi bir sebepten dolayı araç değişikliği veya sahip değişikliği durumunda asgari D segmenti şartı getirilmiştir. Yani, yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve siyah olacak.” dedi.

Halit Yılmaz, İstanbul’da korsan taşımacılığın önüne geçmek için önemli adımlar atıldığını söyledi. Taksilerin kalitesinin artırılması için önemli hamle yapıldığını belirten yılmaz, hizmette kalitenin yükseltilmesini teklif ettiklerini, alınan ararlarında “taksici esnafının yeniden dirilişi ve üzerindeki durgunluğu atması” anlamına geldiğini söyledi.

Ayrıca Yılmaz, Ticari araçların ÖTV’siz yenilenmesine olanak sağlayan ve 2016 yılında Resmi Gazete’de yer alan imkanın 30 Haziran 2019 tarihine kadar geçerli olduğunu hatırlatarak İstanbul’da 18 bin adet taksiden 9 bini ÖTV’siz yenileme uygulamasından faydalandı. UKOME’de alınan karara göre araç değiştirmek isteyenlerin D ve E segment araç alması gerekiyor, buna göre 2022 yılında tüm taksiler yüksek model olmuş olacaktır dedi.

Son günlerde taksi ve uber tartışmalarının gündemde olması bu tür yenilik ve hizmet kalitesinin artmasına sebep olmuş olmakla birlikte, taksi şoförleri ve sektöre dokunan tüm kişi ve kurumların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum.