Sosyal Medya Hesaplarımız

Avrasya Tünelinden ne kadar araç geçti?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sürücülerin yoğun ilgi gösterdiği Avrasya Tüneli’ni kullanan araç sayısının, 1 milyonu aştığını açıkladı. İstanbul’un iki yakasında geçiş süresi ve mesafesini kısaltan Avrasya Tüneli, sürücülere önemli ölçüde zaman ve yakın tasarrufu sağlıyor.

İstanbul’da iki kıta arasındaki en kısa yol olarak 22 Aralık 2016 tarihinde hizmet vermeye başlayan Avrasya Tüneli, ilk günden itibaren sürücülerin yoğun ilgi ve beğenisini kazandı. 31 Ocak 2017 tarihinde 7 gün 24 saat kesintisiz hizmete geçen Avrasya Tüneli, İstanbul’da çok önemli bir ulaşım alternatifi oldu.

 

1 milyonuncu araç da geçti

Sürücülerin kullanımına açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gösterdiği Avrasya Tüneli’nden geçen araç sayısı kısa sürede 1 milyona ulaştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sürücülerin yoğun ilgi gösterdiği Avrasya Tüneli’ni kullanan araç sayısının, 1 milyonu aştığını söyledi. Bakan Arslan, bir soru üzerine, “başlangıç için öngördüğümüz rakamlar gerçekleşmiş durumda. Avrasya Tüneli’nden bugüne kadar geçen araç sayısı 1 milyonu geçmiş durumda. 2018 sonu itibariyle İzmir’e kadar yolu açmış olacağız. Çanakkale Köprüsü 2023’te bitmiş olacak. Marmara denizi böylece ring haline dönecek. Bu projeler birbirini destekliyor.” açıklamasında bulundu.