Sosyal Medya Hesaplarımız

Artık her dairenin bir otoparkı olacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan yeni Otopark yönetmeliği ile birlikte artık park ve trafik sorunlarının önüne geçilmesi bekleniyor. Özellikle büyükşehirlerde parklanmanın ciddi anlamda trafik sıkışıklığına sebep olduğu bilinmekle birlikte sadece araçlar için değil yayalar içinde olumsuz durumlar teşkil ettiği aşikar.

 

Eski yönetmelikte yer alan “her üç daireye bir otopark zorunluluğu” “her bir daireye bir otopark alanı” olarak revize edildi ve belediyelerin ihtiyaca göre bu sayıyı artırabilmeleri sağlandı. Zeminin altında yer almak kaydıyla yan ve arka bahçelerin altı tamamen, ön bahçeninde yola 3 metre mesafe bırakmak kaydıyla otopark yapılabilmesinin önü açıldı. Mekanik otoparkların yapımınada olanak sağlayan yönetmelikle birlikte tarihi binalar ve cephe darlığı sebebiyle otoparka elverişsiz binalar haricinde ki tüm binalarda otopark bulunması zorunlu hale geliyor.

 

Ayrıca yönetmelikte belirtildiği üzere açık otoparkların zemini su geçiren malzeme olacak, böylece yağmur suyu toprağa ulaşmış olacak. Park ve meydanların üst dokusu da bozulmadan altına otopark yapılması da ön görülüyor.